По суті, локшина рамен – це той самий удон, але з яйцем. Рамен трохи тонший і, на відміну від удону, може бути “кучерявим”. Рамен прийнято подавати в складі супів. Рисова локшина має сірувато-білий колір, товщина локшини може варіюватися від 2 мм до 2 см.18 Aug 2021
Основна відмінність удона від рамена – при приготуванні локшини не використовується лужна вода кансуй. При приготуванні удона використовують найтовстішу локшину – від 2 до 4 мм у діаметрі. Колір локшини може бути від білого до брудно-білого, а консистенція м’яка й еластична.
На відміну від жовтої італійської пасти удон має білий або сіруватий колір. Відрізняється і зовнішній вигляд локшини. На відміну від тонких спагеті товщина удону становить 2-4 мм. Приготування.
Найчастіше удон подають у вигляді локшинного супу в бульйоні місо з додаванням соєвого соусу і мірин (дуже солодке рисове вино), які надають локшині солодкувато-солонуватого присмаку.