Коньяк отримують подвійною дистиляцією, коньячна сировина більш однорідна, у ній менше ефірних сполук, сивушних олій, продуктів окислення спиртів. Віскі, як правило, міцний і досить жорсткий напій. Коньяк м’якший, благородніший, він легше п’ється і краще переноситься.
Що міцніше – коньяк чи віскі: віскі може мати міцність від 30 до 70 градусів і навіть вище; коньяк обмежений за міцністю зазвичай рамками 40-43 градуси.
Сировина і технологічні особливості Коньяк виробляють тільки з дистилятів, виготовлених із винограду. Виробники віскі використовують зерно таких культур, як ячмінь, жито, пшениця, кукурудза. Спирт для коньяку – подвійної перегонки, злакові дистиляти переганяють два або три рази.