Лікарі-дієтологи вважають, що корисна добова доза плодів обліпихи становить 50-100 г, а соку їх – 100 мл. Обліпиху краще приймати після їди.30 Jul 2020
Найпоширеніші ласощі з обліпихи – Варення. Ягоди обліпихи додають у компоти, готують желе, пастилу, варять кисіль. З обліпихи готують напої, сік, олію, морозиво. Соком обліпихи вітамінізують вершкове масло – виходить смачно та корисно.
Скільки ягід можна з'їсти на день Найкраще готувати з обліпихи чай – так вона буде менше дратувати слизову оболонку шлунка і її побічні дії будуть виражені не так яскраво. Однак варто пам'ятати, що постійно пити чай із обліпихи не варто, вистачить і одного разу на день. Класти в нього потрібно не більше 100-150 г ягід.
Як це є На основі замороженої обліпихи можна готувати гарячі напої, чаї, морси, десерти та соуси. Також продукт можна вживати у свіжому вигляді або додати до смузі.