Скільки втрачає риба при тепловій обробці?

Риба втрачає сумарно до 50% ваги (голову, плавці та начинки), м'ясо – до 34% ваги (залежно від виду сировини), овочі – до 35% ваги в середньому (зрізається бадилля, шкірка, вічка, корінці і т. п.). ).

В процесі теплової обробки риба зазнає складних фізико-хімічних змін. При варіння та смаження риби відбуваються згортання білків, зміна білка колагену, жиру, вітамінів та екстрактивних речовин, виділення води, зміна маси та об'єму риби.

У риби уварювання та смаження становлять 18-20%. Вага м'яса та риби при тепловій обробці зменшується внаслідок втрати води та розчинних речовин. Основна маса води в сирих м'ясі та рибі утримується булками, що знаходяться в сильно набряклому стані.

Related Post

Кому належить світовий рекорд у бігу на 100 метрів?Кому належить світовий рекорд у бігу на 100 метрів?

Хто найшвидше пробіг 100 і 200 метрів? Найшвидша людина в історії Усейн Болт. Ямайський легкоатлет став першим чоловіком, який вибіг з 9.6 секунди на стометрівці — на чемпіонаті світу в

Чому Кобрин?Чому Кобрин?

Досі залишається загадкою, звідки взялася назва «Кобрін». За однією з версій місто було названо на честь сина князя Ізяслава Кобра, який заснував місто, за іншою версією, колись тут жили кочові