Така різнобічна дія притаманна йому завдяки багатому хімічному складу. У плодах шипшини міститься в 100 разів більше вітаміну C, ніж у яблуках: 800 мг в 100 р. у ягодах рослини багато бета-каротину, а в насінні – токоферолу. Ці три речовини забезпечують найпотужніший антиоксидантний захист організму.Aug 13, 2020
Опис Шипшина, насамперед велике джерело вітамінів: це вітамін С (До 4800 мг%), вітаміни В2, Р, К, Е, каротин, рибофлавін. У рослинному світі плоди шипшини мають найвищу вітамінну активність.
У ході розрахунків з'ясовано, що в одній склянці настою шипшини витриманого 30 хвилин міститься 0,026г вітамін А С. 1 склянка настою (250 мл) = 0,026 г (вітамін З).
У 100 г свіжих плодів шипшини в середньому 650 міліграм аскорбінової кислоти. Це у 3,5 рази більше, ніж у чорній смородині, та у 12 разів більше, ніж у м'якоті лимона.