На це піде приблизно 7-10 хвилин. Але перед варінням краще прочитати інструкцію на упаковці та орієнтуватися на неї. Головне — стежити, щоб ріжки не розповзлися.
Закиньте макарони в киплячу воду, перемішайте, дочекайтеся закипання і трохи зменшіть вогонь. Накривати їх кришкою не потрібно, щоб не википіла вода. До закипання макарони потрібно кілька разів добре перемішати. Після закипання дрібні макарони варять 6 хвилин, а великі або довгі – 8-9 хвилин.
Як дізнатися зварилися макарони чи ні Просто дістаньте одну штучку і розламайте вилкою навпіл – якщо макарони ще тверді і не розламуються, значить необхідно поварити ще трохи. Готові макарони потрібно відкинути на друшляк і дати стекти воді.
Зазвичай макарони готуються 7-10 хвилин. Після закінчення готування воду із каструлі потрібно злити, а самі макарони відкинути на друшляк. У жодному разі не можна промивати їх водою, тим паче холодною. Достатньо просто додати ложку вершкового масла|мастила|.