Куряча грудка на кістці та зі шкірою приготується приблизно за 30 хвилин. Філе звариться за 20-25 хвилин, а якщо порізати його на шматочки – за 10-15 хвилин.
Щоб визначити готовність курки, потрібно вставити щуп у найтовстішу її частину. Не треба проколювати м’ясо наскрізь і зачіпати кістки. Коли показники на приладі стабілізуються і термометр показуватиме 74 °C – це означає, що курка готова. Робимо це в найтовстішому місці або поруч із кісткою.
У киплячу воду викладаємо філе курячої грудки. Куряча грудка час варіння. Після повторного закипання варимо 20-30 хвилин, залежно від величини філе, довше варити не треба – філе вийде жорстким. Щоб зберегти соковитість курячого філе, охолодити і зберігати його треба в бульйоні.