На сім’ю з 4 осіб виходить – 260 мл Необхідно варити рис у пропорції: 1 до 2, тобто на 1 порцію рису – 2 порції води. Якщо ви взяли 200 мл рису басматі, то води потрібно – 400 мл.
Відміряйте рис і воду мірною склянкою – так набагато зручніше. Стандартна порція на одного – 65 мл сухих зерен…. Скільки води взяти для варіння рису
- для довгозерного – 1 : 1,5-2;
- для середньозерного – 1 : 2-2,5;
- для круглозерного – 1 : 2,5-3;
- для пропареного – 1 : 2;
- для коричневого – 1 : 2,5-3;
- для дикого – 1 : 3,5.
Пропорції: 1 склянка рису – 2 склянки води . Виберіть відповідний об’єм посуду з розрахунку того, що рис збільшиться втричі. Засипте рис у каструлю, залийте холодною водою і поставте на максимальний вогонь. Дайте воді закипіти і додайте трохи солі.
для білого рису – 20 хвилин; для пропареного рису – 30 хвилин; для коричневого рису – 40 хвилин; для дикого рису – 40-60 хвилин.