Таким чином, для того, щоб повністю погасити 1 чайну ложку харчової соди оцтовою кислотою, потрібно приблизно 71 г (16 чайних ложок) оцту (9%) або 8 г (2 чайні ложки) оцтової есенції (70%).
“10 крапель оцтового розчину достатньо, щоб розчинити одну чайну ложку соди.” “Чайну ложку соди і половину чайної ложки столового 9% оцту виливаю і перемішую в чарці, а потім додаю в тісто. Такі різні поради!
Соду можна, можливо погасити окропом. Рецепт такий: у половині склянки води розводимо чайну ложку соди. Виливаємо в тісто та розмішуємо. Окріп має бути крутим.
Як кисле середовище, яке погасить содуВи можете використовувати оцет, лимонну кислоту, сметану, йогурт, пахту, кисле молоко. Не важливо, що ви використовуєте як кисле середовище, важливо, щоб гасіння соди сталося у тесті. Саму соду слід ретельно розмішати із борошном та іншими сухими компонентами тіста.