1 кг ягід чорної смородини (1 літр смородини важить приблизно 700 г) 1,5-2 кг цукрового піску
Цукор у фруктах та ягодах
Продукт | Сахароза, г/100 г | Загальна кількість цукрів |
---|---|---|
Манго | 9 | 12,4 |
Садова суниця (полуниця) | 1,4 | 7 |
Чорна смородина | 0,6 | 8,5 |
Червона смородина | 0,2 | 7,5 |
Зверху засипати ягоди цукром, шаром близько 2 см (від цукру на варення утворюється щільна скоринка, яка перешкоджає попаданню повітря та утворенню плісняви). Закрити банки чистими кришками та прибрати варення на зберігання. Таке варення можна зберігати навіть за кімнатної температури.
Протерта смородина від ІрішкаК
- 1 склянка смородини
- 2 склянки цукру