Знежирені домашній сир, сир та бринза переробляються протягом приблизно 90 хвилин. Сир із цільного молока перетравлюється за 2 години. Цільномолочний твердий сир, такий як швейцарський або м'єнстер, вимагає на перетравлення 4-5 годин.
У середньому знежирене молоко та нежирний сир (наприклад, нежирний сир або рикотта) перетравлюються за 1,5 години, тоді як цільномолочний сир та м'які сири залишають ваш шлунок за 2 години. Для правильного перетравлення твердих сирів з незбираного молока може знадобитися і до 5 годин.
Твердий сир легко засвоюється Тому швидко та практично повністю засвоюється людським організмом. Як правило, існують сири 60, 50, 45 та 25% жирності.
Усі поживні речовини, які є у сирі, засвоюються людським організмом на 100%. Молочні продукти, особливо сири – це просто джерело вітамінів групи A, D, E, B1, B2, B12, С, PP. Це вітаміни, які корисні для шкіри, зору, мозку та слизової оболонки.