Залишіть пиво блукати на 5-8 днів, і протягом цього часу не відкривайте кришку, тому що бактерії, що знаходяться в повітрі, можуть зашкодити якості вашого пива. Приблизно через 24 години через гідрозатвор почнуть виділятися бульбашки вуглекислого газу.
Оптимальна температура бродіння 20 ° С, при температурі 16-18 ° С бродіння протікає повільно і може досягати 2-3 тижнів, при температурі 24-26 ° С бродіння протікає занадто бурхливо протягом 3-5 днів.
Існує дві ознаки:
- Газ не виділяється вже два дні. …
- Щільність напою, чи співвідношення цукру у ньому, незмінна протягом кількох днів.
- Останній показник вимірюється ареометром за такими правилами:
- Налити трохи перебродившего сусла у вузьку склянку.
- Занурити прилад та дочекатися зникнення бульбашок повітря.
Після впровадження в сусло дріжджів у ємність заливається спирт. У такому вигляді ємність залишають у темному місці приблизно на тиждень. Зрозуміти готовність напою можна незмінною протягом 2-3 днів щільності пива.