99 руб. Вживання в їжу голубиних яєць корисне для зору, стану шкіри та слизових оболонок, росту та відновлення кісток, а також у період швидкого росту, при вагітності та лактації.
Корисні властивості голубиних яєць Найбільше міститься заліза, саме тому їх рекомендують вживати маленьким дітям. Також у жовтку великий вміст сірки, і чим довше зберігається яйцетим більше її концентрація. Ще в голубином яйця містяться вітаміни А, D, Е та В2, проте повністю відсутня вітамін С.
Яйця у більшості видів білі без краплення, але в окремих видів бувають кремові або світло-коричневі. Інкубаційний період варіює від 14 до 30 днів, залежно від виду. Шкаралупа у яєць голубиних досить крихка, тому вони вимагають акуратного поводження, їх складно транспортувати.
У кулінарії голубині яйця зазвичай варять круто, при варінні білок у них не стає повністю білим, а стає трохи прозорим і через нього можна бачити жовток. На основі голубиних яєць виходить чудова випічка, коржі виходять більш повітряними та легшими.