Раціон харчування на сушінні має складатися приблизно з 45% білків (15 – 20% від цієї кількості може припадати на протеїнові коктейлі), 35% складних вуглеводів (гречана крупа, висівковий хліб, овочі, макарони з твердих сортів пшениці), 20% жирів (жири рослинного походження, жирна морська риба).
На 1 кг маси тіла має припадати на день близько 2 г вуглеводів, тоді сушка проходитиме ефективно. Зразкове співвідношення БЖУ: білків – 50 %, жирів – близько 20%, решту їжі можуть займати вуглеводи.
У перші 2 тижні сушіння необхідно вживати до 3 г вуглеводів на добу на 1 кг ваги жінки. Поступово кількість має знижуватися. З 3 тижня кількість вуглеводів має бути не більше 2 г на 1 кг ваги жінки на добу. На 5-му тижні дієти вживання вуглеводів необхідно знизити до 1 г на 1 кг ваги.