Скільки грамів білка в 100 г?

Рослинний білок100 г продукту) Спортивний протеїн: до 75 г. Соєві продукти: 30–50 г (Тофу, соєве м'ясо, соєве молоко). Горіхи: 10-20 г (Пекан в середньому містить 10 г білка на 100 г продукту, кешью – близько 13 г, кедрові, лісові та волоські горіхи – 15 г, мигдаль та фісташки – до 22 г, арахіс – 23–26 г).

Топ-20 продуктів із високим вмістом білка (у середньому на 100 г)

  • Червона ікра – 36 г;
  • Соя – 36 г;
  • Сир «Пармезан» – 36 г;
  • Куряча грудка – 31 г;
  • Гарбузове насіння – 30 г;
  • Тунець – 29,15 г;
  • Пісна яловичина – 29 г;
  • Свинина (вирізка) – 26 г;

Усереднені рекомендації міжнародних організацій свідчать, що дорослій людині потрібно близько 0,8 грам білка на кілограм ваги в день (що має становити близько 10% добового споживання калорій).

Related Post

Чому не можна їсти багато протеїнових батончиків?Чому не можна їсти багато протеїнових батончиків?

Надмірне або неконтрольоване вживання протеїнових батончиків може викликати різкий стрибок маси тіла, а також порушення обміну речовин. Однак ці солодощі здатні замінити деякі види їжі. Батончик можна з’їсти вранці перед

Чому яйцеклітина не закріплюється у матці?Чому яйцеклітина не закріплюється у матці?

Можливість прикріплення плодового яйця до ендометрію залежить від його товщини. Внаслідок різних причин товщина внутрішнього шару матки може бути недостатня для імплантації яйцеклітини. У разі зародок не прикріплюється і вагітність