Білок не запасається і має надходити в організмі зі сніданком. Дієтологи рекомендують на сніданок з'їдати 20-50 грам білка. Як джерело білка можуть бути обрані: яйця, молочні продукти (сир, йогурт, сир), м'ясо, риба, горіхи, бобові.
Білки завжди повинні бути помірними, то є з розрахунку 1 г на 1 кг ваги людини чистої білка на добу. Ні більше, ні менше. І тоді можна грати з вуглеводами та жирами.
Рослинний білок (у 100 г продукту) Соєві продукти: 30–50 г (Тофу, соєве м'ясо, соєве молоко). Горіхи: 10-20 г (Пекан в середньому містить 10 г білка на 100 г продукту, кешью – близько 13 г, кедрові, лісові та волоські горіхи – 15 г, мигдаль та фісташки – до 22 г, арахіс – 23–26 г).
Щоб розрахувати норму білка, яку потрібно з'їдати за день, необхідно помножити вага тіла на коефіцієнт 1.2-1.5 – наприклад, при вазі 70 кг людині потрібно від 84 до 105 г протеїнів на добу.