Оптимальна кількість, за словами нутриціолога, становить 20-25 г на добу. Але можна, можливо дозволити і до 35 г, якщо дуже хочеться. Така кількість гіркого 70% шоколаду вважається корисним здоров'ю. Щоправда, краще є солодке до 16:00.
Як нещодавно з'ясували вчені, шоколад – відмінний антидепресант: він угамовує смуток, проганяє тугу і допомагає організму перемагати депресію. – Крім цього, смачний гіркий шоколад сприяє покращенню настрою, допомагає долати всі випробування та негаразди, а також заряджає бадьорістю.
❤ Вважається найбільш правильним вживання гіркого шоколаду з кави французької обсмаження, espresso, кави темного обсмаження. ❤ Не рекомендується є шоколадякщо у вашому келиху – столове сухе біле або червоне вино, оскільки сильний шоколадний смак робить ці вина несмачними.