Намагайтеся з'їдати 1-2 порції фруктів (близько 300 г) на день. Це може бути одне яблуко, одна груша, один банан, жменя ягід, два мандарини. До цієї норми включені свіжі, заморожені, консервовані фрукти, сухофрукти та соки. Фрукти краще є у першій половині дня або коли вам належить активно працювати.
Згідно з рекомендацією ВООЗ, в нормі з'їдати щонайменше 400 г овочів і фруктів на добу, з них приблизно половина – фруктів та (або) ягід. Це 2 середніх фрукта або 200 г ягід у день.
Рекомендується з'їдати не більше 300 грамів фруктів. Такою кількістю вуглеводів ми не завдамо собі шкоди – це не призведе до розвитку ожиріння чи цукрового діабету. Фрукти в раціоні повинні використовуватися як самостійний прийом їжі, наприклад як перекушування.