Експерти ВООЗ запропонували стандарт, який зараз прийнято у більшості країн світу: 10 г чистого спирту. Така кількість спирту міститься у 150 мл сухого вина, або 50 мл міцного алкоголю (горілки, коньяку тощо). У пляшці пива міцністю 4,5 ° міститься 1,6 стандартної дози.
Вино в порівнянні з іншими напоями вважається менш концентрованим та міцним. Вміст алкоголю у ньому варіюється від 4,5% до 20%. Однак деякі напої можуть бути набагато міцнішими.
Одиниця алкоголю – це 10 грамів чистого, тобто абсолютного алкоголю. Це кількість, яку організм здорової дорослої людини може переробити протягом однієї години.
Це етап перед подачею основних страв. На столі стоять закуски, гості із задоволенням вип'ють вина чи шампанського. В середньому розраховуйте на 200-250 г напою на кожного гостя.