Термін придатності хліба дуже короткий. ГОСТом визначається 24 години на свіжість батона чи булки хліба. Продовжити її може наявність упаковки: хліб у пакеті придатний 72 години, то є три доби.
Зберігати хліб слід у закритому посуді, у спеціальних хлібницях – металевих, пластмасових, дерев'яних. Найкращий спосіб – зберігати у дерев'яних хлібницях загорнутими у лляну серветку. Пакети з поліетилену для цієї мети абсолютно непридатні, оскільки хліб у них під дією вологи швидко пліснявіє.
Тому зберігати хліб краще в кімнаті, а не в холодильнику. Зі сказаного вище випливає, що для запобігання очерствіння хліба його слід зберігати у щільно закритій упаковці. Перед цим хлібу дають добре охолонути, інакше всередині упаковки утворюється конденсат, який стане каталізатором розмноження цвілі.