Якщо підходити до питання з погляду змісту цукру у продукті, то його процентний вміст у хріні трохи вище, ніж у редьці.
Хрін містить велика кількість поживних та мінеральних речовин, включаючи харчові волокна, вітамін С, фолієву кислоту, калій, кальцій, магній, залізо, цинк та марганець, а також ефірну олію. Завдяки наявності таких речовин, як ізотіоціонат і синігрін, хрін має специфічний і характерний для нього аромат.
Харчова цінність та хімічний склад "Хрін, корінь".
Нутрієнт | Кількість | 100% норми |
---|---|---|
Калорійність | 59 кКал | 2854 р |
Білки | 3.2 г | 2375 г |
Жири | 0.4 г | 14000 г |
Вуглеводи | 10.5 г | 2086 р |