цукор – 50-200 грамів на літр соку.
Цукристість сировини може доходити до 20%. На практиці дріжджі можуть переробити не більше 300-350 грамів цукру в літрі сусла (і краще останні 100-150 грамів вводити після стадії бурхливого бродіння). Якщо цукристість нашої сировини становить приблизно 6-8%.
Наприклад, для отримання вина із вмістом спирту 12 градусів потрібно 200 грамів цукру (з огляду на природний) на 1 літр соку. Довести цукристість сусла до 14-18% і запустити бродіння. Контролювати солодкість і міцність сусла кожні 3-5 днів, за потребою додаючи нову порцію цукру.
З умови цієї задачі ми бачимо, що в одному кілограмі винограду міститься 1/3 кілограма цукру .