Цілу тушку курки залишайте в маринаді на 10-12 годин. Крильця і шматочки грудки маринуйте 1 годину, а стегна і гомілки – 2-4 години.Jan 13, 2022
Гомілки, стегенця досить витримати в маринаді 2-3 години, а грудку, крильця – 1 годину. Процес буде ефективним, якщо посуд з м'ясом тримати при кімнатній температурі, наприклад, ви залишите миску просто на кухонному столі. Тушка просочується довго, тому її потрібно ставити у холодильник.
Маринувати курку від 4 до 24 годин у холодильнику, але якщо у вас обмежений час, курка добре вбере в себе маринад вже через 30 хвилин. Під час маринування пакет із куркою рекомендується періодично перевертати.
Як приготувати маринад на квасі?
- Часник подрібнити, зелень дрібно порубати.
- З'єднати квас із гірчицею, медом, часником, зеленню та перцем.
- Замаринувати птаха на 2–4 години, але краще на ніч.
- Запікати курку на решітці або в духовці до золотистої скоринки. Солити за кілька хвилин до готовності або перед подачею.
May 15, 2020