15 хвилин Покласти в каструлю та залити водою, щоб вона не покривала рибу приблизно на 1 см. Додати часник, лавровий лист, петрушку. Посолити до смаку, коли закипить вода. Варити з моменту закипання 12-15 хвилин.
Короп і температура води Щодо самої температури варто сказати, що риба ловиться краще у теплі дні, але без крайнощів. Тобто середня температура, коли ні холодно, ні спекотно, – найкращий показник для лову коропа.
Рибу не можна варити при сильному кипінні; на початку закипання посуд з рибою відсувають на край плити або зменшують нагрівання з таким розрахунком, щоб рідина не кипіла, а знаходилася в легкому русі, характерному для початку кипіння. Час варіння шматка риби вагою 150-200 г становить середньому 12-15 хв.