Вогонь під каструлею має бути не надто сильним. Домашня ковбаса з яловичини буде готова орієнтовно через 60-65 хвилин.31-Jan-2022
Наколи ковбасу у кількох місцях голкою. Помістіть у каструлю, повністю залийте холодною водою, поставте на вогонь. Після закипання варіть домашню яловичу ковбасу на повільному вогні 10 хвилин.
Так зручніше ковбасу варити та смажити. Далі важливий момент: оболонку ковбаси треба проколоти у багатьох місцях. Це зручно робити зубочисткою або великою голкою.
Процес варіння ковбаси. Заключним етапом виробництва ковбаси є варіння. Температура варіння ковбаси 75-80 °С (у ванні з водою або у паровій камері). Тривалість варіння ковбаси залежить від діаметра батона. Батони великого діаметру варяться 2 год, а сосиски – 10-15 хв.