Що утворюється при бродінні?

Продуктами бродіння також виступають органічні речовини: органічні кислоти (молочна, оцтова, масляна та інші), спирти, ацетон, також можуть виділятися гази: вуглекислий газ, водень, аміак, сірководень, метилмеркаптан, а також утворюватись різні жирні кислоти.

В процесі бродіння дріжджів утворюється вуглекислий газ, що дає тісту та готовій випічці об'єм, а процес бродіння бактерій відповідає за смак та аромат випеченого хліба та здоби.

Як зазначалося вище, майже завжди спиртне бродіння здійснюють дріжджі. Вони зброджують моно-і дисахариди з утворенням етанолу та вуглекислого газу. Окисний етап спиртового бродіння йде шляхом гліколізу з утворенням з однієї молекули глюкози двох молекул пірувату, двох молекул АТФ і двох молекул NADH + H +.

Молочнокисле бродіння (уст. квасне бродіння) – вигляд бродіння, кінцевим продуктом при якому виступає молочна кислота.

Related Post