Ковбасна оболонка упаковка для зберігання ковбасних виробів, яка надає їм форму та захищає від зовнішнього впливу, а також є носієм інформації для споживача.
Оболонка паро-димо… Колагенова оболонка для сардельок і ковбасок, виготовляється зі спилка шкур великої рогатої худоби. Дуже міцна та еластична, ідеально підходить для виробництва всіх видів ковбас (Сиров'ялених, сирокопчених, варених, напівкопчених, варено-копчених…
Найбільш поширеними видами ковбасних оболонок є натуральні (з органів свійських тварин), штучні (із застосуванням природних матеріалів – колагенові, целюлозні, фіброузні) та синтетичні (з поліаміду, поліпропілену, EVOH та ін.).
Якщо ви плануєте варити продукт, а не запікати його, проникні оболонки вам не підійдуть, тому що зовнішній вигляд готового продукту буде неапетитним. Для варіння беріть непроникні поліамідні оболонки. Ось така штучна оболонка для ковбаси з калібром 65 підійде як не можна краще.