Дитячий сирок – це молочний продукт, що виробляється шляхом молочнокислого бродіння. Готується зі свіжого та чистого молока. Відрізняється від звичайного сиру тим, що має рідку консистенцію без грудок та знижений рівень кислотності. Цікаво!
Вік та готовність малюка Вік для першого прикорму сирком визначають індивідуально. Зазвичай його пропонують дитині у 8-9 місяців – такі рекомендації дає Союз педіатрів Росії. «З 8 місяців раціон дитину можна розширити, включивши до нього сир (Не більше 50 г на добу), а також кисломолочні продукти.
Багатий та мінеральний склад сиру: сірка, фосфор, кальцій, калій, хлор, натрій, магній, залізо, цинк, мідь, селен, фтор. Завдяки вмісту кальцію, фосфору та вітаміну D сир незамінний для підтримки здоров'я опорно-рухового апарату та зубів дитини. Чим жирніше сиртим більше кальцію з нього засвоюється.
Максимальна порція дитячого сиру прикорму не повинна перевищувати 50 г, незалежно від виду вигодовування. Так, дитині у віці 9 місяців можна ввести 30 г сиру, в 10 місяців – 40 г, а до року порція може бути збільшена до 50 г. Малюка можна годувати цим продуктом 3-4 рази на тиждень.