пересушила булочки, і вони стали надто твердими. Накрий їх рушником та дай постояти. Якщо це не допомогло, то постав їх у мікрохвильову піч на 10 секунд.Sep 22, 2006
Як тверді пиріжки зробити м'якими Змащуємо верхівку, накриваємо харчовою плівкою та зверху рушником. Так само реанімувати тверді пироги допоможе молоко. Чистий рушник промокнути водою, добре вичавити і покласти зверху. Так випічка не намокне, а волога зробить її м'якою.
Якщо випічка трохи підсохла, але не підходить для мікрохвильової печі, загорніть її спочатку в сухий паперовий рушник, а потім у вологий; потім оберніть фольгою. Усього 10-15 хвилин при 200 ºС одночасно розігріють і розм'якшать випічку.
Розм'якшити верх пирога можна, якщо рясно змастити його після випікання водою. Після цієї процедури бажано накрити пиріг кришкою або харчовою плівкою, щоб він трохи відм'якнув. Кладіть на дно каструлі тканинну серветку або папір, щоб вона ввібрала конденсат. Тоді пиріжки стануть м'якими, але не розмокнуть.