До першокласної риби відносять бранцина (branzin, він же сибас) і дораду (orada), а також камбалу (romb), морську мову (list) та барабульку (barbun). Вся інша риба вже й не класифікується, вважаючись не те щоб зовсім негідної уваги, але надто простецькою.
Специфіка хорватської кухні Тут люблять ситно поїсти, тому в раціоні переважає м'ясо – яловичина, ягнятина, птах. Узбережжя – Істрія, Далмація, Кварнер, Дубровник – має всі характерні риси кухні Середземномор'я. Саме в прибережних містечках готують надзвичайно смачні страви з риби та морепродуктів.
Далмація та острови, Дубровник Свіжа риба та морепродукти, які тут готують божественно: дорада, сибас, морський окунь, скумбрія, восьминоги, каракатиці, лобстери, мідії та устриці. Пршут, гордість місцевих жителів. Жаби, вугри та раки (шукайте в місцях, де є прісні водойми).