Манометр необхідний вимірювання тиску води чи рідини. Два найважливіші показники в будь-якій кавомашині – це показники тиску помпи, і тиску в бойлері. У процесі приготування кави барист завжди повинен стежити за ними.
Що стосується манометра верхня стрілка показує тиск у бойлері і він змінюється при нагріванні, а нижня показує (якщо кавомашина підключена до водопроводу) тиск у системі, а при включенні помпи показує тиск, що створюється помпою – він повинен бути в межах 10.
Вибирайте кавоварку з тиском не менше 15 бар, тому що менше тиск не гарантує належної насиченості та смаку звареної кави. У таких кавоварок є спеціальний пристрій: ріжок. У нього засипають мелену каву, а потім крізь гущу кави під тиском пропускається вода, що створює ароматний напій.
Тиск помпи та бойлера Тиск у баку досягає 15 бар. Про перегрівання теплоносія сигналізує датчик тиску. Подібний сенсор встановлений на помпі. Оптимальний показник, Який забезпечує отримання насиченого кавового напою, становить 8-9 бар.