Значення кулін. страва з локшини з приправою з м'яса та овочів (У народів Середньої Азії та півдня Сибіру) ◆ Відсутній приклад вживання (див.
Лагман (, Бук. «тягнута локшина») – страва уйгурської кухні, коріння якого сягає китайської кухні.
Лагман — страва народів Центральної Азії Коріння походження лагмана йдуть у Східний Туркестан і далі у Китай. Головною особливістю лагмана є вручну тягнута округла локшина діаметром близько 3 мм.
Так, лагман це і є тягнута локшина, але тільки сама страва складається не тільки з тіста. В теперішньому лагмані є бульйон, овочі та баранина. Якщо в піалу додати більше бульйону, до локшин і овочів, то цілком можна перекусити, як супом. Найменша кількість бульйону перетворює страву на їжу на другу.