Що означає портер у пиві?

Портер (від англ. Porter – носій) – це стиль пива, який був розроблений у Лондоні, Англія, на початку XVIII століття. Він був добре похмелений і мав темний колір завдяки використанню коричневого солоду. Назва походить від популярності серед вуличних та річкових носіїв.

Стаути, як правило, готували разом з портерами, тобто стають робили з першого, щільнішого сусла, на той час як портер – При повторному затиранні того ж зерна, іноді навіть з третім або четвертим затирання. Таким чином, єдина різниця між стаутами та портерами була у фортеці.

Портер – це різновид елю, він відрізняється насиченим темним відтінком і яскраво вираженим смаком какао. Консистенція дуже густа, напій залишає гіркувате післясмак. Фортеця напою варіюється від 4,5% до 7%. Спочатку назва звучала як "Porter's ale" – ель для портовиків.

Якщо спрощено, то Porter – Це темний ель (пиво верхового бродіння), до складу якого обов'язково входять не менше двох видів солоду: світлий та чорний (або темний, або карамелізований). Другий якраз і надає темного кольору цьому напою.

Related Post

Куди можна колоти Дипроспан?Куди можна колоти Дипроспан?

Дипроспан® слід вводити глибоко в/м, обираючи при цьому великі м’язи та уникаючи потрапляння в інші тканини (для запобігання атрофії тканин). При тяжких станах, що потребують невідкладної терапії, початкова доза становить