Лунго (італ. lungo – "довгий") – напій з кави, приготовлений за допомогою кавоварки за аналогією з еспресо, але з великою кількістю води. Протока води через кавову таблетку для приготування лунго триватиме довше, ніж у разі приготування еспресо.
Лунго – це «подовжений» еспресо та протилежність ристретто. Назва напою перекладається з італійської як «довгий». Основна відмінність лунго від еспресо – Більше співвідношення кави та води: від 1:2,6 і вище. Лунго виходить менш концентрованим і легшим тілом.
У чому ж різниця між американо і лунго? Американо – Це порція еспресо, розбавлена двома порціями гарячої води. У той час як при приготуванні лунго весь обсяг води протікає через каву і виходить повноцінніший і збалансований за смаком напій.
Espresso lungo (Еспресо лунго) – напій менш міцний, ніж стандартний еспресо, але міцніший, ніж американо. На відміну від останнього, еспресо лунго не розбавляють водою. Для його приготування знадобиться 7 г меленого та 50-60 мл води. Ristretto (Рістретто) – найміцніший кавовий напій.