Вся справа в тому, що правило "не знижувати градус" при поливанні – не більше, ніж міф. Послідовність у разі не грає ролі. Більше того, в англомовних країнах є прислів'я "Liquor before beer, you're in the clear", яке рекомендує пити спочатку міцніший напій, а потім – менше.
Висновок Зниження градуса алкогольних напоїв у процесі їх вживання ніяк не впливає на ступінь виразності подальшого похмілля, а тому дотримуватися цієї поради немає жодної потреби.
Коли ви починаєте пити слабші напої після міцних, відбувається активне утворення та розповсюдження токсичних елементів алкоголю. Тому й не можна знижувати градус – Інтоксикація організму відбувається набагато швидше.
Не можна заважати винні спирти (вино, шампанське, коньяк) із зерновими (пиво, віскі, джин, горілка). Також не можна змішувати білі та червоні вина. Їжте! Просте, але дієве правило: не пийте натщесерце, інакше біль у шлунку та сильне сп'яніння, а значить і безконтрольний стан, гарантовані.