Дозволяються: м'ясо, птиця, у тому числі у вигляді закусок, супів та соусів; круп'яні страви без молока; яйця у будь-якому приготуванні (1 раз на день); жири: вершкове та рослинне масло; зелений горошок, гарбуз, гриби; хліб, борошняні вироби у будь-якому вигляді; кислі сорти яблук та ягід, компоти, киселі та морси на них; неміцний чай та …
Солона, кисла, гостра їжа має велику кількість кислот і солі. Солі, не виведені вчасно з організму після кристалізації осідають у нирках вигляді каміння. А кислоти, розщеплюючись при вплив ферментів, стають теж сіллю. Рафіновані жири зі смаженої їжі сприяють засміченню нирок та печінки.
Якщо ви виявили у своїй сечі світлі пухкі пластівці – це вірна ознака появи фосфатного каміння в нирках. Фосфатні камені легко піддаються дробленню та розчинення.