Кунжут активізує роботу мозку, допомагає при безсонні, покращує увагу та концентрацію, тому його варто включити до раціону при підвищених фізичних та розумових навантаженнях. Олія та насіння нормалізують роботу ШКТ і виводять токсини при отруєнні, а також знижують ризик захворіти на грип та застуду.11 Mar 2019
Корисні властивості кунжуту
- Від стоматиту допоможе кунжутна олія;
- Від ревматоїдного артриту насіння кунжуту, допоможуть зняти набряк та біль у суглобах завдяки вмісту міді;
- Від застуди та кашлю виручить олію;
- Для жіночого здоров'я – тут допомагає фітоестрогени, заповнивши кількість жіночих гормонів;
Шкода кунжуту — кому протипоказаний Якщо у вас варикоз, проблеми з судинами та тромби, кунжут не можна Використовувати. Він підвищує згортання крові Якщо ви вагітні або годуєте грудьми, кунжут вживати не варто При надмірному споживанні може спричинити харчову алергію.
Так як кунжут підвищує згортання крові, то людям, які мають підвищену згортання крові, тромбози та тромбоутворення, їсти його не радять. Не варто його вживати і людям, які мають сечокам'яну хворобу. Кунжут корисний тільки, якщо є його в міру. На добу людині корисно з'їдати 2-3 год.