Традиційно чорний чай п'ють з міцними сигарами в першій половині дня. Є ще легкі чаї: зелені, білі, улуни. Вони краще поєднуються з легкими, м'якими ароматами сигар. Будучи самі квітковими та солодкими, вони підкреслюють у букеті вітоли саме ці ноти.
затисніть сигару губами і, піднісши полум'я на відстань одного сантиметра від кінчика, почніть потягувати її, продовжуючи обертати; на завершення необхідно трохи подути на запалений кінчик, щоб переконатися в тому, що сигара горить поступово.
Ці міцні алкогольні напої не потребують партнерів, тому їх не розбавляють соками та іншим алкоголем, щоб надати їм нового смаку. Їх прийнято вживати у чистому вигляді. П'ють такі витримані напої, аналогічно міцному коньяку, з великих келихів, так званих «куль» або «тюльпанів» із звуженим шийкою.