Обидва ці горіхи мають схожі харчові характеристики, хоча волоські горіхи трохи калорійніші: 654 ккал на 100 грамів проти 645 ккал мигдалю. І хоча мигдаль містить більше мінералів, у волоських горіхах містяться жирні кислоти омега-3 і, зокрема, найвищий рівень альфа-ліноленової кислоти (АЛК) .Jul 23, 2020
За словами фахівця, найбільш корисними є фундук, фісташки, волоський горіх, арахіс і пекан. Фундук багатий на білок, вітаміни групи В, залізо, кальцій і магній, лінолеву і ліноленову кислоти. Також за регулярного вживання цього горіха зменшується ризик розвитку атеросклерозу.
Мигдаль, кеш’ю, фундук та інші горіхи – джерело омега-3 кислот, необхідних для нормальної роботи серця і судин.
Які горіхи вважаються найкориснішими? Виділяють 5 найкорисніших горіхів: волоський горіх, мигдаль, кеш’ю, кедровий горіх і фундук. Волоський горіх лідирує за рахунок високого рівня антиоксидантів і Омега-3. У нього найкращі показники з профілактики раку і серцево-судинних захворювань.