Що їли поміщики?

Простота селянської російської кухні пояснюється бідністю селян. У Росії кислий житній хліб довгий час служив основною їжею селянина. Хліб пекли не часто – 1-2 рази на тиждень, він виготовлявся бездрожжевим способом. На основі жита варили киселі, але кисіль міг бути і вівсяним, і гороховим.

За хлібом йшли каші: гречана, вівсяна, ячмінна та з полби. Усі вони теж робилися із замоченого та закислого зерна. Здебільшого каші ділилися на два типи за рівнем густоти – «розмазня» та густа. Але були й каші, які можна назвати їжею екстреного типу – у казанок кидали все, що було під рукою.

Основу харчування складали овочі, фрукти, горіхи та злаки. Все це – продукти, багаті на клітковину. Їли редьку, ріпу, хрін, горох, яблука, вишню та інші ягоди, а також багато свіжої зелені. Готували кашу з ячменю, горохову локшину, смажили гриби та квасили капусту.

Related Post

Який марки бетон потрібний для майданчика під машину?Який марки бетон потрібний для майданчика під машину?

Який бетон потрібний для майданчика під автомобіль Бетон М200 – використовується для облаштування невеликого домашнього паркування під легкову машину. Бетон М250 здатний нести трохи велике навантаження. Бетон М300 – з

Який лінолеум вибрати для приміщення, що не опалюється?Який лінолеум вибрати для приміщення, що не опалюється?

Найкраще використовувати комерційний лінолеум на неопалюваній дачі. Він стійкий до стирання і не деформується від механічних ударів, що ідеально підходить для такого типу приміщень. Лінолеум з полівінілхлориду — найпоширеніший, бо

Хто володів стихією Дерева Наруто?Хто володів стихією Дерева Наруто?

Опис Даний покращений геном повною мірою міг контролювати тільки Хаширама Сенджу – природний власник Стихії Дерева. Сенджу Хаширама є єдиною відомою людиною, яка отримала Мокутон природним шляхом (в аніме, Отсутсукі