Мальтол та етилмальтол посилюють сприйняття низки ароматів (особливо фруктового та вершкового). Переважно їх використовують у солодких харчових продуктах, але обидві ці речовини можуть також покращувати смак та аромат гастрономічних продуктів.
У харчовому виробництві глутамат натрію використовується як добавка Е621 і застосовується для виготовлення таких продуктів, як: приправи та бульйонні кубики соуси, майонези та кетчупи м'ясні та ковбасні вироби.
смак умами Сам по собі глутамат натрію має так званий смак умами, у перекладі з японської «приємний смак». Найбільше глутамату натрію в азіатській кухні – особливо характерний смак умами для китайських страв (бо глутамата натрію багато в соєвому соусі). Тобто глутамат натрію – це, грубо кажучи, сіль.