Що додають у їжу для посилення смаку?

Мальтол та етилмальтол посилюють сприйняття низки ароматів (особливо фруктового та вершкового). Переважно їх використовують у солодких харчових продуктах, але обидві ці речовини можуть також покращувати смак та аромат гастрономічних продуктів.

У харчовому виробництві глутамат натрію використовується як добавка Е621 і застосовується для виготовлення таких продуктів, як: приправи та бульйонні кубики соуси, майонези та кетчупи м'ясні та ковбасні вироби.

смак умами Сам по собі глутамат натрію має так званий смак умами, у перекладі з японської «приємний смак». Найбільше глутамату натрію в азіатській кухні – особливо характерний смак умами для китайських страв (бо глутамата натрію багато в соєвому соусі). Тобто глутамат натрію – це, грубо кажучи, сіль.

Related Post

Хто віддав Маньчжурію?Хто віддав Маньчжурію?

Маньчжурія (місто) Маньчжурія Країна Китай Автономний район Внутрішня Монголія Міський округ Хулун-Буїр Історія та географія Маньчжоу-го У 1939 році з території Маньчжурія війська Японії та її сателітів атакували радянські війська

Коли виплата дивідендів ВТБ 2021?Коли виплата дивідендів ВТБ 2021?

ВТБ не виплачуватиме дивіденди за 2021 рік – відповідне рішення було прийнято на річних зборах акціонерів, пише ТАСС з посиланням на прес-службу банку. Незважаючи на очікуваний прибуток. У банку ВТБ