Гарбуз добре поєднується з сиром, морквою, яблуком, часником, пікантними сирами. Вага гарбуза може варіювати від 2 до 9 кілограмів.
Також, до класичних смакових пар можна віднести і поєднання гарбуза з: цитрусовими, вершковим маслом, вершками, сирами, карамеллю, підпеченими горіхами, какао, грибами. Як і всі солодкі смаки та кремові текстури, гарбуз любить пікантний смак бекону.
Солодощі гарбуза легко посилюється теплими спеціями – кориця, імбир, коріандр, кардамон.
Гарбуз найчастіше вживають у їжу після термічної обробки: її можна запікати, смажити додавати в пироги і т.д. гарбуза можна їсти і у сирому вигляді, але не всім і не у великих кількостях.