– Кип'ятити каву не можна ще й у тому випадку, якщо потрібно приготувати напій із пінкою. У процесі кип'ятіння пінка руйнується, а саме пінка «закриває» шийку турки, зберігаючи прекрасний аромат напою.
Як тільки напій почав підніматися підходити до країв турки, потрібно зняти її з вогню і розлити по чашках по трохи в кожну чашку, щоб смак – напій був рівномірним. Увага: кава ні в якому разі не можна доводити до кипіння!
Використання окропу небажано через те, що він посилює смак і запах штучних компонентів – ароматизаторів та підсолоджувачів. Особливо цей ефект відчувається у разі приготування в окропі дешевого розчинного кава.
Пінка почала темніти? Не в жодному разі не давайте кава «нудиться», додайте вогню нехай кипить! Норма температури для приготування кава будинки в турці, це коли вода ось-ось готова закипітитобто її температура становить 90-95 градусів Цельсія.