Надмірне споживання желатину підвищує згортання кровіщо протипоказано при атеросклерозі та схильності до тромбофлебітів Загальна рекомендація — дотримуватися помірності.
Желатин має дуже низьку калорійність, і від нього не гладшають.
Надлишок желатину у раціоні створює умови для утворення оксалатного каміння (із солей щавлевої кислоти), що призводить до сечокам'яної та жовчнокам'яної хвороби. Надлишок желатину підвищує згортання крові, що протипоказано при атеросклерозі та схильності до тромбофлебітів.
Оскільки желатин є чудовим джерелом колагену, він може бути природним способом покращити зовнішній вигляд шкіри. У ½ чашки желатину міститься 2 г білка. При цьому желатин – Джерело білка, який не містить шкідливих жирів, на відміну від білків тваринного походження.