Курка – одна з найпопулярніших і найпоширеніших м’ясних страв у багатьох кухнях світу. Вона є основою багатьох страв і може бути приготована різними способами. Але що робити, якщо в холодильнику немає свіжої курячої грудки або ніжок? Не впадайте у відчай! У цій статті ми розповімо вам, з чого можна зробити курку, щоб насолодитися її смаком і отримати всі корисні речовини.
Тофу – це соєвий продукт, який може слугувати чудовою альтернативою курячому м’ясу. Він багатий на білки і може бути використаний у багатьох стравах, включно з супами, салатами і смаженими стравами. Тофу має ніжний і м’який смак, і його можна приготувати в різних способах – обсмажити, запекти або використовувати в суміші з іншими інгредієнтами.
Гриби – ще один чудовий варіант для приготування курки. Вони мають м’ясисту текстуру і можуть бути використані в різних стравах, таких як грибний суп, грибний соус або смажені гриби. Гриби багаті вітамінами і мінералами, а також містять клітковину, яка корисна для травлення.
Інгредієнт | Як використовувати |
---|---|
Куряча грудка | Можна приготувати на грилі або запекти в духовці |
Курячі крила | Можна смажити або запікати в соусі |
Курячі ніжки | Можна запікати в духовці або готувати на пару |
Курячі стегенця | Можна смажити або запікати в соусі |
Курячі серця | Можна смажити на пательні або додавати в супи |
Курячі печеньки | Можна смажити на пательні або додавати в пироги |
Курячі кістки | Можна використовувати для приготування бульйону |
Що найкраще поєднується з куркою?
З куркою смакують кукурудза, броколі, білокачанна і цвітна капуста . За нормами дієтології кукурудза поєднується з м’ясом курки, а кукурудзяна крупа – ні. Із крупи підійде гречка (можна додати свіжих томатів). Рис та інші крохмалисті крупи не рекомендовані, але подібні поєднання прийняті в багатьох кухнях світу.
Яке м’ясо курка?
Біле м’ясо курки – це грудка і спинка. Червоне – стегна та гомілки. У курок біліше за все грудні м’язи, які практично не діють протягом усього їхнього життя.
Чому не можна їсти тільки курку?
“Якщо акцент буде зроблено тільки на курці, то є ймовірність, що людина недоотримає деякі поживні речовини. Наприклад, буде нестача омега-3-жирних кислот, які містяться в рибі”, – пояснила вона. У групі ризику перебувають люди з анемією, публікує радіо Sputnik.