Через високу концентрацію аскорбінової кислоти (вітаміну С), їх не рекомендується приймати людям з підвищеною шлунковою кислотністю, гастритами і, тим більше, тим, хто має виразку шлунка або дванадцятипалої кишки..Oct 26, 2021
Шипшина дратує слизову оболонку шлунка, тому людям із хворобами ШКТ він протипоказаний. Людям із гастритом вживання плодів треба звести до мінімуму. Концентрований настій на ягодах згубно впливає на зубну емаль (через вміст органічних кислот (лимонна, яблучна кислота)).
Чаї, настої та відвари шипшини використовували для лікування шлунково-кишкових захворювань, при подагрі, панкреатиті, ревматизмі, ураженнях кісткової та суглобової структури людського скелета.
Дослідження, проведене шведським Департаментом експериментальної медицини, показало, що прийом порошку шипшини допомагає зменшити ризик серцево-судинних захворювань на 17 відсотків. Серцевий м'яз зміцнюють та підвищують захист від серцевих захворювань флавоноїди та антиоксиданти, що містяться у плодах шипшини.