Молода капуста з'являється в травні. До червня капусти стає більше і ігнорувати її вже не виходить. Молоду капусту потрібно обов'язково їсти, тому що смачна та повна вітамінами С, А, В1 та В2, Р, К, нікотинової кислоти та клітковини.
Коли сезон молодої капусти?
Сезон Молода білокачанна капуста – ніжна і хрумка, що дозріває в травні-червні – дуже гарна в салаті та зеленому супі. Міцні качани капусти, які дозрівають до кінця осені, більш придатні для квашення та гасіння.
Як зрозуміти чи молода капуста?
Якщо ви купуєте розрізаний качан, його зріз зазвичай білого кольору, а коричневі відтінки говорять про те, що капуста вже почала псуватися. Качан молодої капусти завжди світло-зелений, але поступово зелене листя підсихаєтому їх видаляють.