Дівалі – це одне з найважливіших і найпопулярніших свят в Індії, яке відзначають наприкінці жовтня або на початку листопада. Це свято також відоме як “Фестиваль Світла” і вважається світлою та радісною порою, коли люди збираються, щоб відсвяткувати перемогу добра над злом.
Основна ідея Дівалі полягає в тому, щоб розпалити безліч світлодіодних і свічкових лампочок, щоб створити атмосферу радості і супроводжувати її виконанням духовних піснеспівів і танців. Цього дня люди також прикрашають свої будинки та подвір’я, палають феєрверками та обмінюються подарунками й солодощами з родиною та друзями.
Дівалі – це час, коли всі збираються разом, щоб відзначити перемогу світла над темрявою. В Індії це свято також пов’язане з міфологічними легендами та релігійними обрядами. Але, головне, воно приносить людям щастя і радість, навіть якщо вони не є послідовниками конкретної релігії. Щасливого Дівалі!
Дата | Рік | Свято |
---|---|---|
27 жовтня | 2019 | Д iwali |
14 листопада | 2020 | Д івалі |
4 листопада | 2021 | Д івалі |
Що таке Happy diwali?
Індійський фестиваль вогнів Дівалі символізує перемогу світла над темрявою. Святкування тривають близько 5 днів (це одне з найбільших свят в індуїзмі) і проходять у жовтні або в листопаді. Збережена копія
Що їдять на свято Дівалі?
Їжа для Дівалі готується з різного роду бобового борошна, як я вже писала. У борошно зазвичай додають комбінацію спецій, насіння пажитника, а також його листя. Іноді додають тертий і обсмажений кокос. Спеціальні страви фестивалю зазвичай включають в себе чивду в її найрізноманітніших варіантах, шаккарпару, сев і пурі.
Що подарувати на Дівалі?
А найбільше Дівалі славиться солодощами. Так, як правило, на свято готують солодкий пудинг із манної крупи з гречаним і мускатним горіхом, молочну помадку бурфі, кульки з нутового борошна Ладду, коржі з шафраном у вигляді кілець, а також Гулабджамун – кульки з сухого молока в сиропі.