Рибу ж (хоч варену, хоч смажену, хоч тушковану), навпаки, потрібно солити рясно. Якщо ви збираєтеся смажити рибу, то її потрібно посолити за 10-15 хвилин до приготування, тоді в процесі смаження вона не розвалюватиметься.
Цілую рибу з віддаленою головою, лускою та внутрішніми органами запікають у попередньо розігрітій духовці при 180 ° С протягом 20-25 хвилин. Рибні стейки та філе запікають у попередньо розігрітій духовці при 230 ° С протягом 15-20 хвилин.
Панування, льєзон або кляр для смаження риби риба залишилася соковитішою і не прилипала до сковороди, перед обсмажуванням її необхідно одягнути. Для цього використовують суху паніровку, льєзон або кляр. Панування – це сухий подрібнений продукт, в якому обвалюється риба перед смаженням.