Лосось починає нереститися у віці 3-4 років і робить це раз на рік, починаючи з пізньої весни, як наприклад, нерка і чавича, і продовжується до середини осені. В цей час ведеться видобуток та заготівля червоної ікри. Це важливо знати, оскільки купити свіжу червону ікру можна саме в цей період.Aug 3, 2018
Липень – час горбуші (спочатку на Камчатці, а потім і на Сахаліні) і початок нересту кети в Хабаровському краї. До серпня кету йде вже і на Камчатці, а з кінця місяця починається її вилов на Сахаліні. Найпізніший — вересневий кижуч; його промисловий вилов ведеться лише на Камчатці.
«Прі купівлі червоний ікри у жерстяній банці, слід перевірити дату виготовлення продукту: кращої ікрою буде та, що виготовлена у сезони вилову — приблизно з середини травня до кінця жовтня. Ікра, виготовлена у грудні — не найкращої якості, оскільки була попередньо заморожена», — зазначає експерт.
З червня по жовтень на Північному сході Росії ведеться вилов кети, горбуші та нерки, що йдуть на нерест у річки Камчатки та Сахаліну. Нерка починає нереститися однією з перших — наприкінці травня, що дозволяє нам уже на початку літа скуштувати першу ікру нового сезону.